Contact met mensen, familie, vrienden, collega’s, buren is goed voor de gezondheid. Het heeft een gunstig effect op de bloeddruk en onze afweer. Sociaal zijn zit in de natuur van de mens. En misschien voelt u in deze coronatijd ook hoe belangrijk contact met mensen om je heen eigenlijk is.

 

Contact houden op afstand? Dit kun je samen doen:

Hoewel het weer (beperkt) mogelijk is om mensen thuis te ontvangen, vindt veel contact nog steeds online plaats. Dit kun je samen online doen:

  • Doe een online pubquiz of voorwerpen bingo;
  • Doe samen een online game;
  • Doe een online escaperoom met vrienden of familie. Via Google zijn veel online escaperooms te vinden;
  • Kijk met een vriend/vriendin op afstand naar dezelfde film of hetzelfde tv-programma;
  • Stuur een kaart of bloemetje;
  • Voor wie digitaal niet zo handig is: SeniorWeb en Jowtube bieden tijdelijk gratis instructievideo’s over WhatsApp-bellen, FaceTimen en Skypen.

Versa Welzijn

Juist nu is aandacht voor elkaar en sociaal contact belangrijk. Versa Welzijn biedt in de regio Gooi en Vechtstreek diverse aangepaste activiteiten aan bij u in de buurt. Kijk op www.versawelzijn.nl/activiteiten.

Oog voor elkaar

Sommige mensen voelen zich door de coronacrisis (extra) eenzaam. Let op elkaar: bijvoorbeeld door een kaartje door de brievenbus te doen, te zwaaien voor het raam of een keertje aan te bellen en bij de voordeur een gesprekje (op afstand) aan te knopen. Maakt u zich echt zorgen om een buurtgenoot? Kijk dan eens op www.kijkjijomofkijkjijweg.nl

Doe vrijwilligerswerk

Ook in Gooi en Vechtstreek is er veel behoefte aan vrijwilligers. Met vrijwilligerswerk geeft u een mooie invulling aan uw dag en ontmoet u bovendien nieuwe mensen. Kijk welk vrijwilligerswerk bij u past op de website van de vrijwilligerscentrale van Versa Welzijn of de website Huizen voor Elkaar.

 

De luisterlijn

Behoefte aan een gesprek? De Luisterlijn (0900 – 0767) is 24/7 bereikbaar voor iedereen die behoefte heeft aan een gesprek of luisterend oor.